Dnes je 28.3.2024 a svátek má Soňa
 

Klapý – Dobrovolní hasiči pomáhají zdravotníkům napříč republikou

6. 11. 2020 | Celá ČR | hasičovo

Stále se mluví o první linii, která v boji proti viru dělá co může a napíná síly kde se dá. Nejvíc zatíženou a ve zprávách a na sociálních sítích podporovanou skupinou jsou zdravotníci. Ti ale nedávno požádali o dobrovolníky a … 👨‍🚒👨‍🚒👨‍🚒 Dobrý den, jsme dobrovolní hasiči a přišli jsme vám na pomoc 🙂

Sdílejte článek:

Je to až k nevíře, jak dokáží lidé s vlastním zaměstnáním obětovat své volno proto, aby pomohli ostatním. Hasiči jsou všeobecně a tím se nechceme dotknout ostatních, všestranná sorta lidí, kterým v podstatě termín „volný čas“ nic moc neříká. Když se nevěnují mládeži, požárnímu sportu nebo velmi častým zásahům nejen u požárů a dopravních nehod, dělají dobré skutky pro ostatní.

Ve chvíli, kdy se objevily zprávy z nemocnic a zařízení sociálních služeb s prosbou o výpomoc s běžnými činnostmi, aby se mohl zdravotnický a odborný personál věnovat pacientům a osobám odkázaných na jejich péči, se ozvali samozřejmě a bez zaváhání i dobrovolní hasiči.

Místem, kde je potřeba opravdu vysoké opatrnosti a hygienických opatření je i Komplexní onkologické centrum Krajská zdravotní, a.s., kde jsou pacienti s velice oslabenou imunitou a proto se kontroluje teplota a aktuální stav u každého návštěvníka při vstupu do centra. Proto i odtud přišla prosba o pomoc.

Aktuálně nám u vstupu vypomáhá 8 dobrovolníků, kteří vykrývají 3-4 dny v týdnu. V převážné části se jedná o dobrovolné hasiče z SDH Klapý, Čížkovic a Slavětína. Jsme za dobrovolníky velmi vděční, díky nim nemusíme stahovat zaměstnance ze služby a oslabovat oddělení nebo jim navyšovat přesčasové hodiny. Uvítali bychom i další dobrovolníky přímo na oddělení, kteří by prováděli desinfekci povrchů, doplňování materiálů, vypomáhali sestrám při výkonu hygieny a krmení u pacientů.S našimi dobrovolníky jsem maximálně spokojená, hasiči jsou zlatý kluci, ale samozřejmě patří poděkování všem a moc si jich vážím. Musím říci, že se u nás sešli opravdu milí, slušní a schopní lidé, empatičtí k pacientům a je s nimi i sranda. Jsem za ně opravdu strašně moc ráda.“ pověděla nám Hana Kuchařová, vrchní sestra onkologického oddělení.

Robert Viceník, velitel SDH Klapý dodává: „Denně u vstupu kontrolujeme cca 200 návštěvníků onkologického oddělení. Jsme tady od toho abychom pomohli i když je velice těžké vykryt čas od 6:30 do 14:30. Jsme velice rádi, že většina lidi omezení chápe a chovají se slušně. A pokud by se k nám chtěli přidat i další hasiči, můžete nám zavolat a číslo 773 747 139 a kolega Matěj  vám poví, jak na to.“

I když se Robert s ostatními dobráky snaží docházet na oddělení onkologie co nejčastěji, byli by rádi, kdyby se k nim přidali i další, protože dlouhodobě to sami nemají možnost zvládnout.

Pomoc probíhá i na dalších místech v naší republice. Například OSH Praha – Západ poskytlo zdravotníkům ochranné pomůcky …https://www.facebook.com/v7.0/plugins/post.php?app_id=&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fx%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F%3Fversion%3D46%23cb%3Df231820babd64a4%26domain%3Dwww.hasicovo.cz%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.hasicovo.cz%252Ff268320ad3251%26relation%3Dparent.parent&container_width=670&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FOSHprahazapad%2Fposts%2F1726066657549328&locale=cs_CZ&sdk=joey&show_text=true&width=

Hodnocení článku:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (zatím nehodnoceno)
Loading...
 

Komentáře

Zatím bez komentáře.
  • Reagovat na článek
     
    Your gravatar
    Jméno
     
     
     
     
     
 
Libochovické listy.cz v mobilu

Bleskové zpravodajství již brzy ve vašem mobilním telefonu.

Reklama na Libochovické listy.cz

Informace o možnostech inzerce vám rádi poskytneme na emailové adrese.

redakce@polabskenoviny.cz

Vaše zprávy

Posílejte vaše články, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

redakce@polabskenoviny.cz

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com