Dnes je 29.3.2024 a svátek má Taťána
 

Libochovice – Hudební slavnosti v Domově důchodců

 

 

Dne 2. září 2015 se v Domově důchodců v Libochovicích, jednom ze zařízení Centra sociální pomoci Litoměřice, p .o., uskutečnil již 12. ročník hudebních slavností. Celý den byl rozdělen na dvě části. Dopolední program se konal na velkém sále domova, kde pro klienty vystupovaly pěvecké soubory. Po úvodním slovu vedoucí domova Bc. Krčmářové se zahájení ujaly Bábinky z Domova u Trati z Litoměřic pod vedením Melanie Vyskočilové, poté vystoupil Dětský pěvecký sbor Hanžburáček pod taktovkou pana učitele Grünera se svým repertoárem a dopolední program završil Dětský pěvecký sbor z Budyně nad Ohří vedený paní Stratinskou s muzikálem Šípková Růženka.

Odpolední program byl nejen pro klienty, ale i pro hosty a širokou veřejnost připraven v parku domova. Klienti zde našli posezení i bohaté občerstvení.

V tomto příjemném prostředí promluvil ke všem divákům ředitel CSP .Litoměřice, p. o. Ing. Jindřich Vinkler, čímž zahájil druhou část hudebních slavností. První vystoupily Libochovické mažoretky, které svým temperamentem rozproudily krev v žilách všem přítomným. Po tomto rytmickém začátku přišli jako překvapení na pódium hosté, režisér Tomáš Magnusek a herec Ivan Vyskočil. Oba vyprávěli o svých zážitcích z natáčení filmů, divadla, ale i ze svého soukromí. Reakcí na jejich vystoupení byl nejen potlesk, ale i velmi hlasitý smích. Klienti měli možnost se zeptat hostů na co chtěli a jejich přáním bylo vyhověno. Výsledkem tohoto setkání byla dobrá nálada a úsměvy v hledišti i na jevišti. Oba umělci se vyjádřili o našem domově velmi pozitivně, nejvíce chválili kuchyni a atmosféru, kterou posluchači vytvořili nejen pro ně, ale i pro hudebníky.

V rytmu blízkém seniorům pokračovala skupina Neon Band, která hudbou zpříjemňovala další část odpoledne. Poslední slovo na 12. hudebních slavnostech dostala kapela Pozdní sběr. Toto těleso v našem domově mělo premiéru. Dvacet členů dechové hudby, dokázalo během pár minut rozezpívat a roztančit diváky.

Poděkování patří všem sponzorům CSP Litoměřice p. o. , Dentimed, Abena, Jakty Hřebejk a zaměstnancům domova.

Již v tuto chvíli se začíná organizovat další již 13.ročník, na který se těší nejen klienti , ale i zaměstnanci.

Autor článku: Nora Pettrichová, Iva Šabachová, Lucie Horká

 

 

Hodnocení článku:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (zatím nehodnoceno)
Loading...
 

Komentáře

Zatím bez komentáře.
  • Reagovat na článek
     
    Your gravatar
    Jméno
     
     
     
     
     
 
Libochovické listy.cz v mobilu

Bleskové zpravodajství již brzy ve vašem mobilním telefonu.

Reklama na Libochovické listy.cz

Informace o možnostech inzerce vám rádi poskytneme na emailové adrese.

redakce@polabskenoviny.cz

Vaše zprávy

Posílejte vaše články, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

redakce@polabskenoviny.cz

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com