Dnes je 19.4.2024 a svátek má Rostislav
 

Libochovice – festivalové povídání

Členové o.s. ROCK CO ROK pomalu začínají plánovat  8 ročník open air festivalu v Libochovicích. Festival proběhne tradičně ve dvou dnech tedy v  pátek a sobotu 4-5.7. Změnou oproti minulým ročníkům bude nová soutěž regionálních kapel. Tato soutěž proběhne právě v pátek a nahradí tradiční večerní zábavu. Kapely které se soutěže zúčastní budou vybráni fanoušky a příznivci pomocí kliků na sociálních sítích a spřátelených webech ROCKCOROK.  Každé z nominovaných seskupení odehraje několik skladeb a ty budou následně hodnoceny. S výběrem se začne během jara a budeme Vás včas informovat. Forma hodnocení ještě není známa, ale půjde pravděpodobně o anketu či rozhodnutí poroty z řad fanoušků či pořadatelů . Vítěz se může těšit na následující rok, kdy si zahraje před početnějším publikem.

open air libochovice 2013 24o.s. ROCKCOROK pořádá open air festival již po 8 a na jejich pódiu se za tyto léta předvedla celá řada známých a stejně tak i méně známých kapel. Podívat do Libochovic se přijeli např:  STO ZVÍŘAT, SPS, KRUCIPUSK, DĚDA MLÁDEK ILEGAL BAND, MNÁGA A ŽĎORP, LOU FANÁNEK HAGEN, ZNOUZECNOST, XINDL X, READY KIRKEN, WOHNOUT. LETY MIMO, MANDRAGE. RYBIČKY 48, TOTÁLNÍ NASAZENÍ a spousta dalších.

 
Historie festivalů v Libochovicích sahá již do roku 2002 kdy si fandové řízné muziky mohli poprvé zapogovat na sluncem rozpáleném place (dnešní sběrna) naproti cukrovaru. Pořadatelé tenkrát spartánsky sestavily z lešenářských trubek, podlážek a igelitu z cihelny stage a zvukařský stánek. Tenkrát se na podiu ukázaly: YELLOW LEAF Libochovice, HOUBA Ústí, NO SIDE Říčany, PLUS MÍNUS Bratislava a další.

ffrpě

V roce 2003 se fesťák opakoval a vystoupili např: NO SYMPATHY, HOUBA, BRAJGL, HARNLEITA Berlín, Chalcosma Caucasus, SEX DEVIANTS, PODIVNÁ FORMACE, MONGREL Mnichov, RATWASTER Paříž

V období 2004-2006 probíhali v Libochovicích menší akce, avšak větší festival se žádný nekonal.

Rok 2007 se dá považovat oficiálním rokem vzniku open air festivalu. V tomto roce se konal první, který tehdy ještě proběhnul v městském parku. V tomto roce konkrétně 26.11.2007  bylo také založeno o.s. ROCKCOROK.

Od roku 2008 se festivaly konají v zadní části zámeckého parku. Toto situování festivalu se jeví jako optimální z mnoha stránek. Umožňuje návštěvníkům fesťáku koupání v čisté vodě řeky Ohře, plac je dostatečně veliký jak pro velké stany s občerstvením tak např. pro stanové městečko, atrakce pro děti a dospělé atd. A v podstatě se tímto situováním vrací do těsné blízkosti dříve pořádaného FEST FOR ROCK PIGS v čemž lze spatřovat jistou časovou paralelu.

Nejenom proto pořadatelům a všem, kteří každoročně v Libochovicích zajišťují na pár dnů úžasný začátek léta, přejeme spoustu zdaru, pohodové počasí, držíme palce a především děkujeme!

fotografie zde

fotografie zdroj: www.houba.info, internet, Petr Bažant, www.rockcorok.cz

Hodnocení článku:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (zatím nehodnoceno)
Loading...
 

Štítky: , , ,

Komentáře

Zatím bez komentáře.
  • Reagovat na článek
     
    Your gravatar
    Jméno
     
     
     
     
     
 
Libochovické listy.cz v mobilu

Bleskové zpravodajství již brzy ve vašem mobilním telefonu.

Reklama na Libochovické listy.cz

Informace o možnostech inzerce vám rádi poskytneme na emailové adrese.

redakce@polabskenoviny.cz

Vaše zprávy

Posílejte vaše články, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

redakce@polabskenoviny.cz

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com