Dnes je 29.3.2024 a svátek má Taťána
 

Chrti v Libochovicích

Great Global Greyhound Walk (GGGW) 2019 – Libochovice
Cílem této akce bylo upozornit co nejvíce lidí na problematiku kolem špatného zacházení s vysloužilými závodními chrty – anglickými greyhoundy. 

Pro letošní ročník jsme dlouho hledali vhodné místo… do finále se dostali Libochovice, jedno z nejhezčích měst v české republice. V tropickém počasí jsme se psy vykoupali, poseděli na krásně udržované písečné pláži, prošli městský park a po průchodu městem při kterém jsme rozdali informační letáčky a odpovídali na dotazy lidí, se všichni rozjeli zpět domů..Akce v Libochovicích se zúčastnilo 53 psů a 55 lidí z blízka i dálky (1 pes našel novou rodinu, přijeli si pro něj zájemci až z Moravy). Podpořit naši snahu přišli většinou majitelé adoptovaných chrtů – jak anglických závodních greyhoundů, tak i jejich španělští příbuzní – zajíce lovící španělští galgové a ušatí podenci. Dorazili také  majitelé chrtů s průkazem původu i adoptovaných psů z českých útulků, lidé bez psů – všichni kterým není lhostejný osud těchto vznešených a nejrychlejších psů na zemi.

V české republice se akce pořádala celkem na pěti místech: Libochovice, Kutná Hora, Velké Losiny, Plzeň, Brno. Sešlo celkem 177 psů mnoha různých zástupců chrtího plemene: greyhound, lurcher, galgo, barzoj, vipet, italský chrtík, podenco a ostatní…V celosvětovém měřítku jubilejní 10. ročník 2019 (3. v ČR) trhal všechny předešlé rekordy. V jeden den, po celém světě proběhlo 275 registrovaných procházek na kterých se sešlo 9.390 psů! Na příští rok se plánuje zapsání do Guinessovy knihy rekordů.
GGGW v mnoha místech nepřehlédla média – procházky se dostaly do televizního vysílání, večerních zpráv, vzniklo mnoho článků v časopisech, novinách a na internetu.
Jsme hrdí, že Česká republika byla nepřehlédnutelným účastníkem této akce.  

V České republice již několik let působí organizace, které zprostředkovávají adopce chrtů ze zahraničí, pomáhají s péčí a osvětou jak v Čechách tak i v zemích kterých se tato problematika týká. Díky nim a silné komunitě „chrtích lidí“ se daří pomáhat i z Čech, takové dálky. Všechny organizace najdete na facebooku, včetně nabídky psů k adopci i psů již adoptovaných.Organizace působící v Čechách:Anglický greyhound – závodní pes – Chrti v nouzi, GACR Španělský galgo – lovecký pes – Galgo v nouzi, Galgos de la EstrellaPodenco – lovecký pes – Podenco v nouzi, Lanzpodenco
Děkujeme vám všem a těšíme se 14.6.2020 na viděnou u (GGGW) 2020.

Hodnocení článku:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (1 hlasů, průměr: 5,00 z 5)
Loading...
 

Komentáře

Zatím bez komentáře.
  • Reagovat na článek
     
    Your gravatar
    Jméno
     
     
     
     
     
 
Libochovické listy.cz v mobilu

Bleskové zpravodajství již brzy ve vašem mobilním telefonu.

Reklama na Libochovické listy.cz

Informace o možnostech inzerce vám rádi poskytneme na emailové adrese.

redakce@polabskenoviny.cz

Vaše zprávy

Posílejte vaše články, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

redakce@polabskenoviny.cz

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com