Dnes je 19.4.2024 a svátek má Rostislav
 

Černobílá Terezka v galerii „u Plazíka“

 

Napsal Plazík st.
březen 2015
    Již devátý rok mohou návštěvníci Peruce i místní zavítat do galerie, která představuje fotografy zkušenější i šikovné úplné začátečníky. Mezi ty druhé patří autorka snímků prvé letošní výstavy.

Active Image   Krásný slunný, již jarně vybarvující se den, ale v Galerii u Plazíka na Peruci se v sobotu za skly objevily černobílé fotografie. Ze Stochova je přivezla mladá fotografka Tereza Šitinová. Terezku znám již několik let, ale že fotí jsem zjistil až asi před rokem na Facebooku. Její snímky se mě líbily a tak jsem ji pozval mezi desítky vystavujících v galerii na Peruci.  Na to, že fotí pouhých pět let, vidí svým okem přes objektiv zajímavé detaily i celky. Zatímco turisté, účastníci pochodu Poohřím v předjaří, dostávali u dveří kontrolní razítka, my jsme nainstaloval i asi padesátku fotografií. Kolem poledního si je už někteří pochodníci mohli prohlédnout.

Před 14. hodinou se začali scházet návštěvníci vernisáže a po chvíli jsme jich mohli přivítat asi 30. Stačilo pár slov a 32. výstava v perucké galerii byla zahájepopisna. A o tom, že se fotografie líbily svědčí zájem, s jakým si je přítomní prohlíželi a s Terezkou o nich mluvili. Představují širokou paletu námětů, od pohledů na města, přírodu, lidi na ulicích i portréty až po snímek malé neteře. Ta se přijela na výstavu podívat s autorčinou maminkou a sestrou. Po tradičním malém, ale dobrém občerstvení, vlastní vernisáž končila, Návštěvníci se však trousili ještě celé odpoledne, prvý den jich výstavu vidělo přes šedesát. A protože Kouzlo černobílé bude na Peruci do konce dubna, můžete se o víkendy a svátky přijít podívat i vy.

FOTO z vernisáže (mPb)

FOTO z vernisáže (LB)

Hodnocení článku:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (zatím nehodnoceno)
Loading...
 

Komentáře

Zatím bez komentáře.
  • Reagovat na článek
     
    Your gravatar
    Jméno
     
     
     
     
     
 
Libochovické listy.cz v mobilu

Bleskové zpravodajství již brzy ve vašem mobilním telefonu.

Reklama na Libochovické listy.cz

Informace o možnostech inzerce vám rádi poskytneme na emailové adrese.

redakce@polabskenoviny.cz

Vaše zprávy

Posílejte vaše články, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

redakce@polabskenoviny.cz

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com