Dnes je 16.4.2024 a svátek má Irena
 

Páťáci ozdobili Beřkovický podzim

Bára Basiková, Plavci, Divadelní společnost Háta, Taxmeni, Vilda Čok či Sebastian. To jsou hlavní hvězdy multižánrového kulturně vzdělávacího festivalu Beřkovický podzim 2016, který se tradičně koná v těchto dnech v Multicentru Psychiatrické nemocnice Horní Beřkovice.

Po bok těchto mediálně známých a oblíbených osobností tuzemského šoubiznisu se zařadili také žáci z 5.A a 5.B ze základní školy z Libochovic. Předvedli, že mají rádi divadlo a zpěv, že jsou zdatní v historii i pohádkách a že se nestydí své umění předvést náročnému publiku.

Dvoutýdenní festival zahájily děti z 5. B pod vedením paní učitelky Štýbrové. Při příležitosti sedmistého výročí narození Karla IV. si nacvičily hudebndsc_0092ě vzdělávací program s názvem Noc na Karlštejně. Seznámily publikum se životem, dílem a manželkami „Otce vlasti“ a zazpívaly notoricky známé písně Asi do věží či Lásko má, já stůňu.

Druhý týden festivalu začal hudebními pohádkami Jaroslava Uhlíře a Zdeňka Svěráka o Budulínkovi a Červené Karkulce. Tyto krásné pohádky zahráli žáci 5. A, které režírovala paní učitelka Beránková.

Obě třídy hrály pro děti z hornobeřkovické školy a školky a pro pacienty psychiatrické nemocnice a sklidily zasloužený a bouřlivý „standing ovation“.

David Vačilja

dsc_0287 dsc_0284

Hodnocení článku:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (zatím nehodnoceno)
Loading...
 

Štítky: ,

Komentáře

Zatím bez komentáře.
  • Reagovat na článek
     
    Your gravatar
    Jméno
     
     
     
     
     
 
Libochovické listy.cz v mobilu

Bleskové zpravodajství již brzy ve vašem mobilním telefonu.

Reklama na Libochovické listy.cz

Informace o možnostech inzerce vám rádi poskytneme na emailové adrese.

redakce@polabskenoviny.cz

Vaše zprávy

Posílejte vaše články, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

redakce@polabskenoviny.cz

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com