Dnes je 18.4.2024 a svátek má Valérie
 

Libochovice – Turnaj seniorů v šipkách

 

Ve středu 22. dubna 2015 se uskutečnil 8 ročník šipkového turnaje seniorů v Domově důchodců v Libochovicích. Domov důchodců Libochovice je součástí Centra sociální pomoci Litoměřice, p.o..

Pozvání na turnaj přijalo 10 družstev – Domov důchodců Milešov, DSP Chotěšov, Domov důchodců Roudnice nad Labem, Domov U trati Litoměřice, Domov pro seniory Severní Teresa, Domov důchodců Čížkovice, PDSS Dubí Teplice, Domov pro seniory Krásná Lípa, Domov pro seniory Šluknov, Domov důchodců Bystřany a samozřejmě domácí Domov důchodců Libochovice.

Po zahájení vedoucí domova Bc. Andreou Krčmářovou se o kulturní zážitek postaraly děti z Dětského domova Dlažkovice pod vedením pěveckého kroužku paní Olgy Černé – Šamšové a zahájily turnaj zpěvem. Po vystoupení se hráči rozdělili na tři skupiny a odebrali se k terčům. Všichni se snažili podat co nejlepší výkon, ale i tréma udělala svoje. Síly změřili, jak senioři tak i jejich doprovody a bylo vidět, že věk není žádnou překážkou. Nejstarší hráčkou byla paní Jakešová Jindra (1925) a přijela reprezentovat Domov důchodců Bystřany a z mužů byl nejstarší pan Matejek Vladimír (1922) z Domova důchodců Roudnice nad Labem.

Na sále hrála k poslechu i k tanci skupina ,,NOVÁ VLNA“ pod vedením pana Petra Vrány. Po ukončení turnaje čekal na hráče oběd a pochutnat si mohli na polévce s bulgurem a jako hlavní chod byla hamburská kýta a knedlíky. Všem chutnalo a posíláme tímto velké dík do kuchyně.

Vyhlášení výsledků na sebe nenechalo dlouho čekat a přišlo na předávání diplomů a cen, které zajistil domov i host turnaje pan Pavel Csonka, zástupce Krajského úřadu Ústeckého kraje. Oceněni byli jak jednotlivci, tak družstva a nejstarší hráči. Na prvním místě za ženy se umístila paní Mikšíková Ludmila s 229 body z DD Bystřany, za muže pan Hrouda Zbyněk s 270 body z DPS Šluknov, na druhém místě za ženy se umístila paní Pivovarská Dana s 202 body z DUT Litoměřice, za muže pan Danko Josef s 244 body z PDSS Dubí Teplice, na třetím místě za ženy se umístila paní Peterová Veronika s 200 body z DPS Severní Terasa, za muže pan Švábenský Pavel s 225 body z Chotěšova. První místo za družstva obsadili hráči z Domova pro seniory Šluknov s 628 body, druhé místo hráči z PDSS Dubí Teplice s 586 body a třetí místo patří hráčům z DSP Chotěšov s 571 body. Za domácí družstvo soutěžili paní Lachmanová, paní Urbanová a pan Rous a obsadili 6 místo s 437 body.

Děkujeme všem za účast, zaměstnancům za výbornou spolupráci a těšíme se na další setkání a sportovní výzvy. Přejeme si nadále upevňovat vztahy mezi domovy a udržovat naše seniory stále v dobré kondici a elánu do života!

Autor: Lucie Horká 

Hodnocení článku:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (zatím nehodnoceno)
Loading...
 

Komentáře

Zatím bez komentáře.
  • Reagovat na článek
     
    Your gravatar
    Jméno
     
     
     
     
     
 
Libochovické listy.cz v mobilu

Bleskové zpravodajství již brzy ve vašem mobilním telefonu.

Reklama na Libochovické listy.cz

Informace o možnostech inzerce vám rádi poskytneme na emailové adrese.

redakce@polabskenoviny.cz

Vaše zprávy

Posílejte vaše články, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

redakce@polabskenoviny.cz

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com