Dnes je 29.3.2024 a svátek má Taťána
 

Libochovice – Hudební slavnosti v Domově důchodců

Domov důchodců Libochovice, který je jedním ze zařízení Centra sociální pomoci Litoměřice, p.o., pořádal dne 4. září 2014 již 11. Hudební slavnosti. Pozvání přijali, Křešičanka-Pustajka z DNP Křešice, Senior Band z DD Filipov, Dvořanka z DD Bohnice, pěvecký sbor Bábinky z DUT Litoměřice a Bystřanka česko-německý pěvecký sbor z DD Bystřany.

Program byl rozdělen na dvě části, dopolední produkce byla v budově domova na velkém sále. Klienti i hosté byli sice mírně nahuštěni na malé ploše, ale vzhledem k nízkým teplotám venku to nikomu nevadilo. Na sále vystoupily na úvod Mažoretky z Libochovic pod vedením paní Svobodové a první kapelou byla Křešičanka-Pustajka z DNP Křešice, kterou zde velmi dobře znají. Vedoucí skupiny Josef Suchý vybral repertoár písniček přesně pro seniory a přidal i několik dílek z vlastní tvorby skupiny. Po celé budově se rozléhal zpěv a hudba, nejen od vystupující kapely, ale i hlasy seniorů, kteří si s nimi s chutí zazpívali.

Druhým tělesem, které se zde prezentovalo, byly Bábinky z DUT Litoměřice. Tento pěvecký sbor pod vedení Melanie Vyskočilové čítá 10 seniorek, je na nich vidět s jakou láskou zpívají. I ony strhly diváky na svou stranu a rozezpívaly celý sál.

Tímto dopoledni program v budově skončil. Na klienty i hosty čekal oběd a přesun do parku domova, kde bylo pro ně připraveno posezení v příjemném prostředí.

Odpolední program začínal v 13.00 hodin. Hlediště pro diváky bylo postaveno pod stromy a postupně od oběda se plnilo. Odpolední program zahájil česko-německý pěvecký sbor Bystřanka z DD Bystřany. Kapelnice paní Pavla Vasserbauerová a Radka Novotná podporovaly svoje svěřence z plných sil. Zazněly písně jak české, tak německé lidové. Je vidět, že hudba opravdu spojuje i národy a přináší všem pocit štěstí a radosti. Vystoupení tohoto sboru bylo úžasné.

Po sborovém zpěvu následovala skupina Senior Band z DD Filipov. Pod vedením pana Jaroslava Porty mohlo publiku vidět další seniory, kteří milují hudbu. Původně měli senioři z této skupiny jen doprovázet svého kapelníka a zpěváka na orffovy nástroje, ale k jeho i našemu překvapení se nakonec rozhodli i zpívat. Nevíme, jestli toto rozhodnutí vzniklo při poslechu některého ze sborů, které slyšeli, ale rozhodně to bylo příjemné překvapení, které diváci ocenili bouřivým potleskem.

Posledním vystupujícím tělesem byla Dvořanka z DD Bohnice. Pod vedení pana Mgr. Václava Vomáčky vystupují již po jedenácté na těchto slavnostech. Původně vystupovali jako Pražský salonní orchestr, který čítal na 40 hudebníků. Poslední dva roky se slavností účastní jako Dvořanka, která je také součástí PSO. Jejich profesionální projev a výběr hudby je vždy zlatým hřebem odpoledne. Ani letos tomu nebylo jinak.

Odměnou všem pracovníkům byli spokojení klienti i hosté, úsměvy na tvářích i v očích. K dobré náladě a jídlu přispěli i sponzorské firmy UNTRACO v.o.s., DENTIMED, CITUS Litoměřice, HŘEBEJK JATKY Libochovice, GASTROPLUS Louny, ALIMPEX Louny. Vedoucí domova Bc. Andrea Krčmářová chce i touto formou poděkovat všem kolegům a spolupracovníkům za snahu, ochotu a nasazení při organizaci a realizaci této velmi vydařené akce. Všichni zúčastnění se již těší na 12. ročník, který by se měl uskutečnit v příštím roce.

Iva Šabachová, PSS – ergo

DD Libochovice

Hodnocení článku:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (zatím nehodnoceno)
Loading...
 

Štítky: , , ,

Komentáře

Zatím bez komentáře.
  • Reagovat na článek
     
    Your gravatar
    Jméno
     
     
     
     
     
 
Libochovické listy.cz v mobilu

Bleskové zpravodajství již brzy ve vašem mobilním telefonu.

Reklama na Libochovické listy.cz

Informace o možnostech inzerce vám rádi poskytneme na emailové adrese.

redakce@polabskenoviny.cz

Vaše zprávy

Posílejte vaše články, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

redakce@polabskenoviny.cz

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com