Dnes je 29.3.2024 a svátek má Taťána
 

Libochovice – Adventní koncert zcela zaplnil kostel Všech svatých

libo koncertV poslední adventní neděli probíhají mnohé kulturní a společenské akce. Nejinak tomu bylo i v Libochovicích. Ve zdejším kostele Všech svatých, se za hojné účasti veřejnosti konal tradiční adventní koncert. Vánoční náladu zpříjemnily rovnou tři hudební a pěvecká tělesa.

Jako první zahráli a zazpívali členové vokálně – instrumentálního souboru historických nástrojů, vystupujících pod názvem Karmína. Karmína se zabývá interpretací starých českých lidových písní a gotické, renesanční a barokní hudby, světské i duchovní. V Libochovicích navodili příjemnou atmosféru krásným zpěvem za doprovodu značné škály hudebních nástrojů vč. replik těch historických.

Po Karmíně přišel na řadu dětský pěvecký sbor Zš J.E.Purkyně vedený sbormistrem Jiřím Grünerem. Ještě než začali zpívat, dozvědělo se publikum, že si sbor nadělil pod stromeček nový název a logo. Nyní je tedy bude možno potkávat jakožto dětský pěvecký sbor Hanžbůráček. Autorem nového loga je Štěpán Chadraba. Po krásném přednesu za doprovodu el. piána následoval bouřlivý potlesk za který sbor odměnil posluchače přídavkem.

Poté se kostelem roznesly hlasy členů pěveckého sboru Melodie. Při první skladbě řídila sbormistryně nejenom samotné těleso, ale také sólisty stojící na kůru, tedy na opačné straně kostelu. 27 hlasů vytvořilo posluchačstvu nezapomenutelný zážitek. Za zmínku jistě stojí nepřehlédnutelný a krásný způsob řízení souboru Jiřím Grünerem. Sbor dirigovali během koncertu ještě Mgr.Šárka Filipová a Mgr. Anna Skalská. Na závěr se k Melodii ještě přidali Hanžbůráčci a Karmína a takto vzniklé těleso udělalo za adventním koncertem 2013 v Libochovicích nezapomenutelnou tečku.

Konferenciérem večera byl Pavel Česal, který poděkoval Městu Libochovice a dalším za podporu Melodie a těchto akcí. Pronesl také moudrost směřující k nedůležitosti materiálních dárků pod vánočním stromkem oproti lásce, klidu a rozjímání. „Vánoce pokud nejsou v srdci tak je pod žádným vánočním stromkem nenajdete“

Přítomní si odnášeli do svých domovů hodnotný zážitek a mnozí ještě plamének Betlémského světla, jenž v Libochovickém kostele Všech svatých již plápolá na všech čtyřech adventních svících.

 Autor: Hoš

Hodnocení článku:

1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (zatím nehodnoceno)
Loading...
 

Štítky: ,

Komentáře

Zatím bez komentáře.
  • Reagovat na článek
     
    Your gravatar
    Jméno
     
     
     
     
     
 
Libochovické listy.cz v mobilu

Bleskové zpravodajství již brzy ve vašem mobilním telefonu.

Reklama na Libochovické listy.cz

Informace o možnostech inzerce vám rádi poskytneme na emailové adrese.

redakce@polabskenoviny.cz

Vaše zprávy

Posílejte vaše články, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

redakce@polabskenoviny.cz

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com