Dnes je 29.3.2024 a svátek má Taťána
 

Klapý – Jednotka SDH má nový výjezdový vůz

Již od začátku roku to v hasičárně všechno kmitalo. Kompletní úpravy, menší rekonstrukce, vylepšení. Vše se připravovalo nejenom na nový zásahový vůz Tatra 815, který byl minulý víkend konečně oficiálně předán.

Vše to začalo na jaře výměnou krásně červených plastových oken. Poté přišla rekonstrukce okapů, které realizovala obec.

Poté přišla na řadu modernizace a rekonstrukce vnitřních prostor klubovny v naší režii, která slouží nejenom pro pravidelné porady a školení, ale i mládež. Dále nás čekalo vybudování nového plotu a brány kolem hasičárny a také modernizace překážek a sportovního vybavení včetně renovace obou požárních stříkaček, kterých se ujal plně Petr Loukota.

Také místnost pro výjezdovou jednotku prošla menší modernizací. V neposlední řadě nás čekal generální úklid a drobné úpravy garáže. Tedy vše směřovalo příjezdu „nového“ zásahového automobilu. 

Na oficiální předání vozu dorazila většina výjezdové jednotky, která je zařazena do kategorie JPO III. Vůz symbolicky pokřtila a předala novému veliteli jednotky Robertu Viceníkovi starostka obce paní Romana Albrechtová s asistencí zastupitelů. A byla to pro nás veliká událost, protože Tatra, kterou obec získala bezúplatným převodem od Ústeckého kraje je sice 20 let stará, ale nahrazuje aktuální 47 let starou CAS 25 Škoda 706 RTHP, která sice dobře sloužila, ale přece jen v kategorii  JPO III je to spíše rarita.

Nový vůz si bohužel obec naší velikosti dovolit nemůže a i stávající úpravy hasičárny byla velice náročné. Největší poděkování tak patří samozřejmě obci Klapý, protože i když byla veliká část prací realizována svépomocí, úpravy byla náročné. Hasičárna, ale neslouží jen jednotce, ale i samotnému sboru, který patří se svými 126 členy k těm největším v rámci republiky, což vzhledem k velikosti obce je obrovské číslo.

Po předání vyrazila výjedzová jednotka na zaškolení a „osahání“ nového vozu. Nyní následují kondiční jízdy a tento týden by jednotka měla být zpět zařazena mezi aktivní 😉

V neposlední řadě nás čekal generální úklid a drobné úpravy garáže před příjezdem „nového“ vozu Tatra 815, pro naši aktivní výjezdovou jednotku zařazenou do kategorii JPO III.

bezúplatný převod HZS Šluknov

Hodnocení článku:
1 hvězdička2 hvězdičky3 hvězdičky4 hvězdičky5 hvězdiček (zatím nehodnoceno)
Loading...
 

Štítky: ,

Komentáře

Zatím bez komentáře.
  • Reagovat na článek
     
    Your gravatar
    Jméno
     
     
     
     
     
 
Libochovické listy.cz v mobilu

Bleskové zpravodajství již brzy ve vašem mobilním telefonu.

Reklama na Libochovické listy.cz

Informace o možnostech inzerce vám rádi poskytneme na emailové adrese.

redakce@polabskenoviny.cz

Vaše zprávy

Posílejte vaše články, postřehy a fotografie. Rádi je zveřejníme!

redakce@polabskenoviny.cz

 
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com